Nähtamatu monumentaalmaal: EKA maalitudengite monumentaalkunst 1962–1995

0 out of 5
Rate this
Delivery 7-14 workdays
18,95 €
Regular price: 19,95 €
Availability in stores
Raamatus, mis valmis koos EKA muuseumi näitusega „Nähtamatu monumentaalmaal” EKA galeriis, antakse esimest korda ülevaade maalitudengite loodud monumentaalkunstist aastatel 1962–1995. Tutvustatakse EKA muuseumi põnevat monumentaalmaali kavandite kollektsiooni, milles on ideelahendusi erinevate tööde teostamiseks freskos ja sgrafiitos, mosaiigis ja vitraažis – kõigis klassikalistes monumentaalmaali tehnikates.

Raamat sisaldab dokumentaalfotode ja teoste näidetega illustreeritud käsitlust monumentaalmaali õppest EKA-s kolmel nimetatud aastakümnel, heites valgust ka neile õnnelikele kordadele, mil tudengid said oma ideid arhitektuuris teostada. Nimestikesse on koondatud info monumentaalmaali eriala lõpetanud kunstnike ja nende diplomitööde, samuti arhitektuuris teostunud monumentaalmaalide kohta koos fotodega. Näituse nimestikus on kõik eksponeeritud teosed, nii kavandid kui materjalis teostatud tööd ka pisipiltidena.

Vaatluse all on ka monumentaalmaali saatus ja staatus tänapäeval. Mälestustel põhineva Kai Kaljo essee kõrval kooruvad arvamused välja Gregor Tauli juhitud maalikunstnike vestlusringis, kus eri põlvkondi esindavad kunstnikud räägivad isiklikele kogemustele toetudes monumentaalmaalist kui omaette valdkonnast, selle võimalustest ja kohast tulevikus.
Delivery 7-14 workdays
18,95 €
Regular price: 19,95 €
Availability in stores