Otse lehe sisu juurde

Kokaraamat 1331 söögivalmistamise õpetusega

Kirjastus
Penikoorem
Autor
Jaan Koor
Dimitri Demjanov, Eesti kokakunsti maestro, on ammukord öelnud, et etnograafilise eesti köögi (mitte talupojaköögi, mida on põhjalikult käsitlenud Aliise Moora oma uurimuses ´Eesti talurahva vanem toit) taasloomine ei ole keeruline. Meie oma looduses leiduvate maitse- ja toiduainete suupäraseks sidumine on hõlbus ja meeldiv. Paraku ihalesid meie moodsamad kokanduse edendajad pikka aega pitsat, burgerit, lasanjet ja nõukogudeaegsete köökide nostalgiat. Ürgsele ja ehedale eesti köögile polnud ühiskondlikku tellimust. Nüüd moodi läinud Põhjala köögis pole eestlase jaoks iseenesest midagi uut. Maitsepuhtus ja selgus selles on eestlastele omane ning siia võiks lisada veel vaid eesti muinasmaitsest kõnelenud Valdur Mikita ütlemise, et meie suhtumises oma toidukultuuri võiks reaalsus natukene nihkesse minna. Nüüd lugeja ees avanev, puhastverd eesti mehe Jaan Koore kokaraamat näitab erakordselt ilmekalt kui läbiimbunud oli 130 aasta eest euroopa kokandusest eestimaine aga mitte meie päris oma kokakunst. Jäägu käesoleva väljaande lühitutvustuse lõpetuseks autori enese sõnad: Austatud eesti perenaised ja neiud! Õnnelikku teed raamatule ja palju tulu tarvitajatele soovib Jaan Koor.
    Tarne 1-3 tööpäeva

      Soodushind:18,75 €-17%

      Hind:22,49 €

      Jaga

      Spetsifikatsioonid

      Tootekood
      3068129
      Kirjastus
      Ilmumisaasta
      2017
      Mõõdud
      160x240
      Leheküljed
      466
      Ribakood
      9789949991129
      Keel
      Lisamise aeg
      07.06.2017

      Kategooria Top 10