Otse lehe sisu juurde

Püha lehm

Raamat (parema) liha kiituseks. Miks hästi kasvatatud liha on hea sulle ja planeedile

Kirjastus
Postimehe kirjastus
Autor
Diana Rodgers, Robb Wolf
Tõlkinud
Tiina Randus
Toimetanud
Triin Truuvert
Öeldakse, et kui hoolime oma tervisest või planeedist, on ülioluline jätta punane liha toidulaualt kõrvale. Veiseliha teeb halba ja veisekasvatus mõjub keskkonnale laastavalt. Kuid teadus ütleb teisiti. Hoolimata sellest, mida räägivad lihavastased rühmitused, kuulsad veganid ja mõni terviseekspert, pole taimne põllumajandus kaugeltki täiuslik. Toitumisnõustaja Diana Rodgers ja New York Timesi teadlasetaustaga menuautor Robb Wolf uurivad probleeme, millega loomade kasvatamisel ja söömisel kokku puututakse – keskendudes veisele, suurimale (ja kõige kurikuulsamale) põllumajandusloomale. „Püha lehma“ autorid hindavad kriitiliselt liha kohta käivaid oletusi ja valeinformatsiooni ning juhivad tähelepanu puudustele praeguses toidusüsteemis ja pakutud lahendustes. Rodgers ja Wolf toovad esile vastuolulised, kuid teaduspõhised tõdemused: • Liha ja loomsed rasvad on inimese jaoks hädavajalikud. • Säästev toidusüsteem ei saa eksisteerida ilma loomadeta. • Veganlus võib hävitada rohkem elusid kui jätkusuutlik veisekasvatus. • Taastav veisekasvatus on inimkonna parimaid vahendeid, et leevendada kliimamuutuste mõju. Raamatus on praktilisi juhiseid säästvate majandite toetuseks ja 30päevane programm, mille abil üle minna tervislikule ja vastutustundlikule toitumisele. Rodgers ja Wolf väidavad tõsiteaduslikult, vaimukalt ja sügava empaatiaga, et heal lihal peaks olema söögilaual oma koht.
    Tarne 1-3 tööpäeva

      Soodushind:5,99 €-79%

      Hind:28,95 €

      Jaga

      Spetsifikatsioonid

      Tootekood
      66558778
      Ilmumisaasta
      2022
      Mõõdud
      210x145
      Leheküljed
      320
      Ribakood
      9789916698778
      Keel
      Tõlkinud
      Toimetanud
      Kujundaja

      Kategooria Top 10