Otse lehe sisu juurde

Parimad salatid

Külmlauale, lisandiks, pearoaks ja magustoiduks

Kirjastus
Rahva Raamat AS
Autor
Tiina Lebane, Pille Enden
Salatina kipume tihtilugu mõtlema rohelisi salatilehti, ent sama sageli võib see olla hoopis midagi palju enamat. Salat on üks lihtsamaid eineid, millega lisada menüüsse kasulikke köögivilju ning eri valmistusviise ja koostisaineid kasutades anda juurde valke, rasvu ja süsivesikuid ehk üldisemalt toekust ja toitvust. Söö salatilehti ja saad nutikaks, ütleb Kreeka vanasõna. Salatit defineeritakse hakitud koostisosadega, enamasti taimseks toiduks. Roheliste salatilehtede, köögi- ja sageli ka puuviljade, liha, kala, juustu, seemnete-pähklite ühendusest sünnib tõeliselt täiuslik eine. Kerged köögivilja- ja lehtsalatid sobivad vahepalaks ning kuuluvad iga pearoa juurde. Toitvad pasta- ja teraviljasalatid annavad ise pearoa mõõdu välja. Klassikalisi salateid, nagu Kreeka ja Caesari salatit, rosoljet ja kartulisalatit, nauditakse põlvest põlve. On salateid, mis sünnivad hetkega, ja neidki, mis nõuavad pikemat ettevalmistamist. Meie raamatust leiad katsetamiseks ja „kodustamiseks“ mõlemaid. Raamatus on üle 60 sütitava salatiretsepti, mille järgi valmistada • värskeid salateid pearoa lisandiks ja vahepalaks • kergeid salateid külmlauale ja isutekitajaks • salateid pearoa asemele • marineeritud ja hapendatud salateid • salateid magustoiduks • klassikalisi salateid, nagu „kasukas“ ja kartulisalat, Kreeka, Caesari ja Waldorfi salat Kuna tihtilugu on salati maitsestamisel kõige tähtsam roll just kastmel, siis panime raamatusse ka oma parimad salatikastmeretseptid. On salateid, mis sünnivad hetkega, ja neidki, mis nõuavad pikemat ettevalmistamist. Meie raamatust leiad katsetamiseks ja „kodustamiseks“ mõlemaid. Head salatisegamist!

    Jaga

    Spetsifikatsioonid

    Tootekood
    32423535
    Ilmumisaasta
    2020
    Mõõdud
    240x170
    Leheküljed
    160
    Ribakood
    9789949693535
    Keel

    Kategooria Top 10

    Viimati vaadatud