Otse lehe sisu juurde

Toitvad teraviljatoidud

Kirjastus
Ühinenud Ajakirjad
Autor
Marika Vingissar
Toimetanud
Tiina Lebane
Teraviljade hulka kuuluvad kõrrelised, nagu rukis, oder, nisu, kaer, riis ja hirss, teraviljadeks loetakse ka mittekõrrelised tatar ja kinoa. Kuigi aeg-ajalt paneb järjekordne moodne dieet mõne neist põlu alla, siis on kõik toitumisteadlased ühel meelel, et teraviljatooted on organismile olulised ja vajalikud. Kõik nad sisaldavad palju kasulikke aineid: vitamiine, rasvu, valke, mineraal- ja kiudaineid. Võtame või kõigile tuttava hommikuse kaerapudru: see on tervislik valik, sest hoiab korras seedimise ja tänu kaeras sisalduvale beetaglükaanile alandab ka kolesterooli. Teratooteid ostes tasub valida täisteraviljatooted, sest nendes on rohkem kasulikke aineid. Väga oluline on kiudainerikkad kuivad kruubid ehk kooritud ja lihvitud terad ning tangud ehk kooritud ja purustatud terad eelnevalt leotada. Sellega valmistate terad söögitegemiseks ette – need on pehmemad ja valmivad kiiremini – ja omastate ka toitaineid paremini. Kui valite oma menüüsse tera- ja köögiviljad, siis on teie toiduvalik kindlasti toitev ja tervislik.
    Tarne 1-3 tööpäeva

      Hind:5,99 €

      Jaga

      Spetsifikatsioonid

      Tootekood
      41506970
      Ilmumisaasta
      2021
      Mõõdud
      168x228
      Leheküljed
      56
      Ribakood
      9789949696970
      Keel
      Toimetanud
      Kujundaja

      Kategooria Top 10

      Samalt autorilt