Skip to content

Toekad taimetoidud

Publisher
Ühinenud Ajakirjad
Author
Marika Vingissar
Editor
Tiina Lebane
Toitumisteadlased kinnitavad, et me sööme liiga palju liha. Esimene samm taimetoitluse suunas võib tunduda hirmutav – kuidas saaksin elada ilma juustuta, milliste vitamiinide ja mineraalainete puudus mul võib tekkida ja pealegi võib olla piinlik sugulaste ees, kui pean sünnipäevadel keelduma hoole ja armastusega valmistatud toidust. Kuid üleöö ei peagi veganiks hakkama, alustada võib ühe taimetoidupäevaga nädalas ja lisada igapäevasesse menüüsse rohkem aedvilju. Uute toiduainete ja toiduvalmistamise viisidega võib tutvuda vähehaaval. Neid toite, mida on siiani tehtud lihaga, võib valmistada lihaasendajatega. Tofu on juba vana tuttav, seda on kõige lihtsam maitsestada praadides: lõika tofu kuubikuteks ja prae pannil õlis. Lisa pannile sorts sojakastet ja sega. Raputa peale näiteks ingveripulbrit, musta pipart või paprikapulbrit. Kuid turule on tulnud ka uued, Soome teadlaste poolt välja töötatud valgurikkad lihaasendajad. Kaerast valmistatud Nyhtökaura (rebitud kaer) ja ubadest tehtud Härkis on saadaval ka meie poodides. Miks siis mitte proovida!

    Share

    Specification

    SKU
    41504974
    Published At
    2022
    Dimensions
    168x228
    Pages
    56
    EAN
    9789916634974
    Language
    Format
    Designer

    Top Products

    Samalt autorilt

    Recently viewed