Otse lehe sisu juurde

Hapendamine ja marineerimine

Kodu ja Aed praktiline retseptivihik

Kirjastus
Ühinenud Ajakirjad
Autor
Marika Vingissar
Toimetanud
Tiina Lebane
Üha enam populaarsust koguv aedviljade säilitusviis on hapendamine ehk piimhappekäärimine, milles happed tekivad aedviljades sisalduvate suhkrute fermenteerumise tulemusena. Piimhape pidurdab teiste mikroobide arengut ja soodustab hapendatud toiduaine säilimist. Selle protsessi käigus tekib hulk inimesele olulisi seedeensüüme, vitamiine ja ka probiootilisi tüvesid. Hapendatud köögiviljad hoiavad seedimise korras ja parandavad soolestiku mikrofloorat. Hapukapsas ja sellest tehtud toidud kuuluvad meie rahvuskööki. Tegelikult saab hapendada kõikvõimalikke köögivilju ja tuttavaks on saanud juba ka Koreast pärit kimtši. Marineerimine on köögiviljade säilitamine mitmesuguste äädikate abil. Veest, soolast, suhkrust, äädikast ja maitseainetest keedetud leemes säilivad ja maitsevad hoidised hästi. Et hapendamine või marineerimine untsu ei läheks ja roiskumisbakterid võimust ei võtaks, on ülitähtis kõikide kasutatavate nõude ja köögiriistade puhtus.

    Jaga

    Spetsifikatsioonid

    Tootekood
    41504001
    Ilmumisaasta
    2023/2024
    Mõõdud
    168x228
    Leheküljed
    56
    Ribakood
    9789916734001
    Keel
    Lisamise aeg
    29.08.2023
    Toimetanud
    Kujundaja

    Kategooria Top 10

    Samalt autorilt